Klove kristal codes

Klove was een van de grootste fabrikanten van kristallen. In hun toptijd brachten ze zelfs jaarlijks het Klove handboek voor scanners uit met daarin de frequenties en hun gebruikers. Regelmatig stond daar ook uitleg van gebruikte codes in.

Klove kristallen zijn te herkennen aan de tekst KLOVE, KL, KLe, KL A3 op het kristal waarbij A3 hier staat voor een bepaalde frequentie. Verder werd bv de  frequentie  466.7100 op het kristal aangegeven als 466.710 hoewel volledig geschreven ook voor komt.

Marifoonkristallen
Bij marifoonkanalen kennen we Schip,  Wal en Simplex frequenties. Deze zijn eenvoudig te herkennen namelijk: Walfrequenties worden weer gegeven als bv MARS31. De Schipfrequenties worden altijd weergegeven door de werkelijke frequentie, dus in dit geval 157.550. Op Simplex frequenties zijn zowel de Wal als Schip frequentie te horen.

Betekenis kristalcode opzoeken?
Ga naar de scanner kristallen shop en geef daar in het zoekveld de gezochte code op. Geef de code in zonder spaties! Is de code bij Kristal Scanner bekend dan zal deze naar voren komen.