Scannermuseum

Er bestaat al een virtueel scannermuseum maar gek genoeg is er nog steeds geen museum waar je binnen kunt lopen om alles real-life te kunnen zien.  Daar ligt dus nog een uitdaging. Er wordt hard gewerkt  achter de schermen om dit te realiseren.

[update december 2022]
Arthur ten Haaf heeft ondertussen al een enorme verzameling scanners aangelegd namelijk 342 en groeiend! Hij  heeft verder een groot pand aangekocht. Deze voormalige villa wordt inmiddels verbouwd zodat deze bewoond kan gaan worden en er het Scanner Museum tegelijkertijd gehuisvest kan gaan worden. Hieronder de eerste impressie van de voorzijde van dit statige pand.

Opvallend zijn de vakwerkhuizen aan beide zijden van het toekomstige scanner museum en dat komt omdat er gekozen is voor een locatie in Duitsland namelijk in de plaats Huy, grofweg gelegen tussen Hannover en Maagdenburg. Een bezoekje aan het Scanner Museum kan straks gekoppeld worden aan een weekendje weg of vakantie in dit prachtige deel van Duitsland.

De verzameling is inmiddels gegroeid naar flink boven de 300 maar die kan nog altijd verder aangevuld worden. Heb je dus nog iets liggen of bij je opa op zolder neem dan even contact via de contact pagina.

Doe dit echter niet zonder eerst in de onderstaande lijst te kijken of deze al niet in de verzameling aanwezig is, Belangrijk is wel dat de scanner in goede staat verkeerd. Een pre daarbij is de doos, manual, evt. toebehoren, bijbehorende folders etc.

Ook andere materialen die met de (kristal)scannerhobby te maken hebben zijn welkom. Hier geldt ook weer, neem eerst even contact met ons op.

Om een tijdsbeeld te geven van de ontwikkeling van de kristalscanner tot het heden gaat het dus niet alleen om kristalscanners maar ook om computerscanners, handhelds, randapparatuur, boeken etc.

We houden je hier op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent het Scanner Museum.